چگونه برند خود را ثبت کنیم؟

چگونه برند خود را ثبت کنیم؟ یکی از بهترین و پرسودترین کارهایی که در هر شرایط برای شما مفید است و وضعیت اقتصادی و شرایط زندگی‌تان را برای همیشه متحول می‌کند، راه اندازی کسب و کاری جدید و ساخت برند شخصی است.

 در این کار شما با مهارت‌های خود و سرمایه‌ای اولیه شروع به فعالیت کرده، خدمات و کالاهای خود را تبلیغ می‌کنید و به تدریج مشتریان و در پی آن سود خود را افزایش می‌دهید؛ اختیار زمان خود را در دست دارید و مجبور نیستید با حقوق اندک کارمندی روزهای خود را سر کنید؛ پله‌های ترقی را میکنید و روز به روز کسب و کار خود را بیش از پیش توسعه می‌دهید. این فوق العاده است!

 اما در حقیقت باید در نظر داشته باشید که ایجاد برند شخصی و راه اندازی کسب و کار مثل هر اقدام دیگری در کنار فرصت‌های بی‌نظیر خود چالش‌هایی نیز دارد. چالش‌هایی مثل ثبت برند شخصی که دارای مراحل طولانی و شاید ناآشنایی هستند، ممکن است بسیاری افراد را از شروع ترسانده و سد راه ایشان شوند.

ثبت هوران

اما به راستی چگونه برند خود را ثبت کنیم؟ ثبت برند چه الزامی دارد و چرا باید انجام شود؟ در این نوشته ثبت هوران برآنیم که شما را با تمامی مراحل ثبت برند شخصی آشنا کرده و راهنمای جامعی برای چرایی این اقدام خدمت شما ارائه دهیم، برای یافتن پاسخ این سوالات در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

چگونه برند خود را به ثبت برسانیم

پیش از پاسخ به این سوال که چگونه برند خود را ثبت کنیم؟ جا دارد به این سوال رایج و مهمتر بپردازیم که اصلا چرا باید برند خود را ثبت کنی؟

در حقیقت ثبت برند یکی از مهمترین اقدامات برای راه اندازی یک کسب و کار موفق است. بسیاری از افراد اهمیتی به ثبت برند شخصی خود نمی‌دهند و بدون نام و برند مخصوص به ارائه خدمات و محصولات خود می‌پردازند و مدام این کار را به وقتی دیگر موکول می‌کنند؛ غافل از اینکه چه خطراتی از جانب سودجویان آن‌ها را تهدید می‌کند!

اگر برند و نام و نشان مخصوص خود را نداشته باشید، افراد سودجویی که کسب و کار در حال رشد شما را می‌بینند، به راحتی می‌توانند دست به هر اقدامی بزنند تا به هر قیمتی که شده یا از ایده‌های شما کپی برداری کنند و یا اعتبار شما را از بین ببرند. اما زمانی که شما برند شخصی خود را به ثبت رسانده باشید، از لحاظ قانونی هیچکس نمی‌تواند از نام و برند و ایده‌های شما سو استفاده کند و به کسب و کار شما آسیبی برساند.

بیشتر بخوانید: ثبت برند جهانی

از سوی دیگر، برند تجاری ویژه امکان توسعه کسب و کار را به شما می‌دهد؛ پس از ثبت رسمی برندتان در ایران می‌توانید اقدام به تجارت گسترده و حتی بین المللی کرده و به موفقیت‌های بزرگی دست یابید.

همین دو دلیل کافی‌ست تا متوجه شوید ثبت برند به چه میزان مهم و حیاتی است.

چگونه برند خود را به ثبت برسانیم

مراحلی که باید طی شود تا برند خود را به ثبت برسانیم

در ادامه این بخش قدم به قدم مراحل ثبت برند را بررسی می‌کنیم.

مرحله اول- با مشورت از متخصصان نام مناسب انتخاب کنید

پیش از انجام مراحل قانونی و اداری ثبت برند تجاری بهتر است. با مشورت گرفتن از مشاوران حوزه ثبت برند و توسعه کسب و کار یک نام مناسب، کلیدی و البته جذاب و به‌یادماندنی برای برند خود انتخاب کنید.

نامی که در عین کوتاهی ترجیحا معرف شما و حوزه فعالیت‌تان باشد و به خوبی به یاد مشتریان بماند. پس از انتخاب نام لوگویی را نیز به کمک گرافیستان با تجربه طراحی کنید و به عنوان علامت برند خود داشته باشید.

مرحله دوم-با انجام استعلام برند منحصر به فرد خود را به ثبت برسانید

مرحله دوم از کلیدی‌ترین مراحل است. اگر بدون انجام استعلام، برند خود را به اداره مالکیت ببرید و اتفاقی برندتان شبیه برندی که از پیش ثبت شده باشد. متاسفانه شانس کمی برای ثبت خواهید داشت و در تمام مراحل به مشکل برمی‌خورید. پیش از اقدام به ثبت برند. به کمک سایت‌های معتبر برند خود را استعلام کنید و دقت کنید شباهتی به برندهای از پیش ثبت شده نداشته باشید. اینگونه می‌توانید مراحل ثبت برند خود را با موفقیت طی کنید.

برای ثبت صورتجلسه شرکت خود که امری بسیار حساس می باشد. می توانید از کارشناسان مجرب ثبت هوران کمک بگیرید و با شماره های داخل سایت در ارتباط باشید.

مرحله سوم-مدارک لازم را جمع آوری کنید

پیش از اقدام به مراکز مربوطه مدارک لازم خود را آماده کنید. برای ثبت برند مدارکی چون کپی برابر اصل شناسنامه، کارت ملی، کارت بازرگانی و… الزامی‌ست.

مراحلی که باید طی شود تا برند خود را به ثبت برسانیم

مرحله چهارم-مراحل ثبت نام در سامانه رسمی مرکز مالکیت را طی کنید

کاری اصلی ثبت برند از اینجا آغاز می‌شود؛ به سامانه رسمی مرکز مالکیت معنوی مراجعه کرده و با ثبت نام در این سایت. حساب کاربری خود را بسازید؛ سپس با اطلاعاتی که در قالب یک صفحه سایت در اختیارتان قرار می‌دهد. به دفتر اسناد رسمی رفته و جهت ادامه مراحل گواهی امضا (تایید حساب کاربری) را اتخاذ نمایید.

مرحله پنجم-اظهارنامه برند تجاری خود را تنظیم کنید

پس از تایید اطلاعات کاربری باری دیگر به سامانه مرکز مالکیت مراجعه کرده و با ارائه مدارک خواسته شده از قبیل مجوز فعالیت، کارت ملی و شناسنامه و…، اظهارنامه ثبت برند خود را تنظیم و تکمیل کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه برند خود را در گوگل ثبت کنیم

سپس هزینه مربوطه را پرداخته نموده و برگه پایان این مرحله را پرینت بگیرید. جهت تایید این برگه را به دفتر اسناد رسمی ارائه داده تا گواهی امضا و فرم تایید اظهارنامه را دریافت کنید.

مرحله ششم-منتظر پیامک تایید اظهارنامه باشید

حال باید منتظر بررسی اظهارنامه و اطلاعات توسط کارشناسان مانده و سپس مراحل بعدی را طی نمایید.

اظهارنامه شما توسط سه کارشناس و رئیس مرکز علائم(برندهای) تجاری بررسی شده و در صورت تایید شدن توسط این افراد پیامکی با مضمون بلامانع بودن ثبت علامت تجاری به شما ارسال می‌گردد.

ثبت برند فوری

مرحله هفتم(آخر)-سند ۱۰ ساله برند خود را تحویل بگیرید.

در آخرین مرحله از ثبت برند تجاری بین المللی خود بایستی مدارک لازم این اقدام من جمله اظهارنامه برند، نسخه‌ای از روزنامه رسمی نوبت اول و دوم و.. را تهیه نموده و به مرکز مالکیت معنوی ارائه دهید و سند برند خود را تحویل بگیرید.

 با طی کردن این مراحل به صورت کاملا رسمی و قانونی برند خود را به ثبت رسانده‌اید. در این مقاله سعی کردیم راهنمای جامعی برای ثبت برند تجاری به شما ارائه دهیم. اگر کسب و کار شخصی دارید، حتما برای ثبت رسمی برند خود اقدام کرده و مسیر رشد کسب و کارتان را باز کنید.

به مطالعه خود ادامه دهید: طبقات ثبت برند در ایران و خارج از کشور

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *