طرح توجیهی

 این طرح مانند یک نقشه ی راه می ماند. قبل از راه اندازی کسب و کار، لازم است یک برنامه ریزی داشته باشید و مطابق با آن برنامه حرکت کنید. اگر بتوانید نقشه‌ی راه خود را به طور کامل و دقیق به انجام برسانید، یک سرمایه گذاری انجام داده اید؛ سرمایه گذاری بلند مدت که می تواند سود قابل توجهی برای شما داشته باشد. بهتر است این کار را مطابق با دستور‌العمل های پذیرفته شده که توسط ثبت هوران به شما گفته می شود انجام دهید. در تنظیم طرح توجیهی یا همان نقشه ی راه خود در نظر گرفتن موارد زیر لازم می باشد:

  • هر بخش شامل عناصر خاصی باشد.
  • به سوالات احتمالی افرادی که طرح شما را می خوانند، پاسخ دهد.
  • از نمودارهای آماری استفاده شده باشد.

به کمک نمودار های آماری می توان، اطلاعات کاملی بدست آورد که شما را در رسیدن به اهداف کمک می کند.

همچنین پیشنهاد ما به شما انجام خدمات ثبت برند همزمان با تنظیم طرح توجیهی می باشد.

ثبت هوران

طرح توجیهی چیست

طرح توجیهی عبارت است از مطالعات و محاسباتی که بر روی یک ایده انجام می گیرد، تا مشخص شود طرح و ایده قابل انجام است یا خیر. طرح توجیهی بررسی همه جانبه یک موضوع خاص است. طرح امکان سنجی نام دیگری است که می توان برای آن در نظر گرفت. توجیه به معنای، تشریح، توضیح و شرح مساله است.

توجه داشته باشید که شما به عنوان یک کارآفرین باید بتوانید با استفاده از نرم افزار‌های موجود، نقشه راه خود را بچینید. باید بدانید که چه کاری می‌خواهید انجام دهید و در چه مدتی این کار انجام می گیرد. هم چنین به دست آوردن سود و زیان طرح نیز لازم است.

 این طرح با نام لاتین‌ ‌‌‌ feasibility study report نیز شناخته شده است. در واقع یک طرح کامل برای راه اندازی صفر تا صد یک بیزینس است.

کاربرد طرح توجیهی چیست

قبل از راه اندازی هر کسب و کاری، چیدن طرح توجیهی کمک بزرگی به شکل گیری و رشد آن کسب و کار می کند. این طرح خسارت های مالی و اقتصادی وارده به تغییرات شرکت ها را تا حد قابل قبولی کاهش می دهد. و شرکت های موفق انجام این طرح را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

بیزینس پلن به کارآفرین کمک می کند تا ایده های غیر ضروری از سر راه کنار رود. به کمک طرح توجیهی یک چشم انداز وسیع با فرصت ها و ایده های جدید مواجه خواهید شد.

هر فعالیت اقتصادی که قصد راه‌اندازی و احداث یک واحد صنعتی و توسعه‌ی آن را داشته باشد؛ می تواند این طرح را انجام دهد. این فعالیت اقتصادی می تواند در بخش تولید باشد یا بخش خدمات. به طور کلی منظور از طرح توجیهی، تجزیه و تحلیل شانس موفقیت یک فعالیت اقتصادی است.

طرح توجیهی می تواند در بخش های مختلف یک فعالیت صنعتی تنظیم شود. برای پروژه هایی مانند :

بخش گردشگری

خدماتی و تولیدی و کشاورزی

راه اندازی کارخانه‌های صنعتی

راه اندازی کسب و کار‌های خدماتی

انجام پروژ‌های کوتاه مدت مانند پروژه‌های عمرانی

تاسیس شرکت و کارگاه در هر زمینه ای

یکی دیگر از کاربرد هایی که طرح توجیهی دارد، استفاده از آن برای گرفتن وام می باشد. شما برای ثابت کردن حرف های خود به دیگران به سند و مدرک نیاز دارید. بیزینس پلن نیز مانند یک مدرک عمل می کند. این مدرک به شما کمک می کند تا بتوانید بانک را متقاعد کنید که، کسب و کار شما سود آور است و برای راه اندازی و گسترش آن، باید به شما وام اعطا کند.

انواع طرح توجیهی

بیزینس پلن برای هر کسب و کاری متفاوت خواهد بود. و برای هر کسب و کار باید متناسب با همان، طرح را تنظیم کرد.

طرح توجیهی اقتصادی: شامل موضوعات معین مشترک می باشد. این طرح شامل موضوعات مربوط به هم افزایی و همکاری با سایر واحد های شرکت است

صنعتی: این طرح  شامل صنایع تبدیلی، معدن، تولیدی و غیره می شود.

کشاورزی:  افرادی که قصد راه اندازی دامداری، احداث گلخانه، زنبورداری، شیلات، گلخانه قارچ، احداث مرغداری و مواردی از این قبیل دارند؛ باید بتوانند بیزینس پلن کشاورزی را ارائه دهند.

گردشگری: برای راه اندازی کافه، رستوران، مجتمع گردشگری و غیره باید طرح مربوط به گردشگری مورد بررسی قرار گیرد.

خدماتی: طرح توجیهی خدماتی شامل خدمات فنی، عمومی، ورزشی،  مشاغل خانگی و کسب و کارهای کوچک می شود.

بهداشت: بخش پزشکی و بیمارستانی و راه اندازی کلینک و درمانگاه ها، قبل از راه اندازی این بخش ها باید یک بیزنس پلن بهداشت را تنظیم کنند.

بیشتر بخوانید: شرکت با مسئولیت محدود

انواع طرح توجیهی

نحوه نگارش طرح توجیهی

 برای نگارش بیزینس پلن بهتر است از یک فرد متخصص در زمینه کسب و کار مربوطه استفاده کنید.

تنظیم و نوشتن شامل موارد زیر است:

  • مشخصات مجری طرح

کسی که مسئولیت اجرای طرح را به عهده دارد، مجری طرح است. لازم است که مشخصات فردی، شماره تماس و آدرس او قید شود.

  • مشخصات طرح توجیهی

موضوع و طرح پروژه باید مشخص شود و حتی الامکان به صورت کامل و واضح شرح داده شود. در این بخش باید پاسخ سوالات احتمالی مانند، چگونگی سود آوری، پاسخ داده شود. برای مثال اگر نوع کسب و کار شما در زمینه تجارت است، نباید در مورد موضوعات تولید کارخانه ای یا سرمایه گذاری در زمینه تجهیزات بپردارید. بیشترین تاکید باید برای به دست آوردن تامین مالی و گسترش تدارکات و شبکه فروش باشد. بهتر است تمامی موارد مهم و تاثیر گذار به صورت کتبی و صورت جلسه شرکت ثبت شوند.

  • نحوه نگارش طرح توجیهیمشخصات مجوز های قانونی

در مورد اقدامات قانونی، حقوقی و جواز های لازم برای راه اندازی پروژه توضیح دهید.

  • مشخصات دقیق پروژه

در مورد خدمات یا محصول پروژه به صورت دقیق توضیح دهید. از انجایی که هر پروژه به تولید یک محصول و ارائه ی خدمت، ختم می گردد؛ لازم است که در مورد روش ها و فرایند تولید و یا ارائه شرح کاملی داده شود.

  • برآورد و پیش بینی مالی

به کمک شاخص و معیار قابل اندازه گیری، میزان سرمایه اولیه را معین کنید. هزینه های دیگر مانند نگهداری، هزینه لوجستیک، استهلاک و منابع و هزین های پیش بینی نشده نیز باید مشخص گردد.

  • برآورد هزینه های سرمایه گذاری

هزینه های سرمایه گذاری، چگونگی سرمایه گذاری، تسهیلات مالی و … از موارد دیگری هستند که باید نشان داده شوند.

  • برنامه ریزی اجرای طرح

در نهایت نیاز ها و برآورد های انجام شده منجر به برنامه ریزی و زمان بندی اجرای طرح می گردد.

بیشتر بخوانید: ثبت شرکت