مهمترین نکته این است که در اسم این شرکتها حتما باید عبارت (شرکت تضامنی) و حداقل اسم یکی از شریکان آورده شود و اگر اسم شرکت براساس تمامی شریکان نباشد باید بعد از اسم شریکانی که آورده شده، عبارت (و شرکا) یا (و برادران) ذکر شود که این جمله مفهوم مسئولیت تضامنی را خواهد داشت.
شرکت تضامنی چیست
فهرست مطالب
شرکت تضامنی از مهمترین انواع شرکتهای تجاری است. شرکتی است که با اسم مخصوصی برای امور تجاری مابین حداقل دو نفر یا حداکثر نامحدود که با مسئولیتی تضامنی تشکیل میگردد. پیشنهاد ما به شما ثبت برند در کنار ثبت شرکت تضامنی است.
اگر دارایی شریکان برای پرداخت دیون شرکت کافی نباشد، هر یک از شریکان از دارایی شخصی خود مسئول پرداخت تمام دیون و قروض شرکت میباشند. هر قراردادی که بین شریکان خلاف این قانون بسته شود در برابر اشخاص ثالث و خارج شرکت منتفی خواهد بود.
پس طبق ماده 116 قانون تجارت مهمترین اصل این است که مسئولیت تضامنی بر عهده تکتک شریکان میباشد و این مسئولیت تضامنی اصل و بنیان پایههای این شرکت را تشکیل میدهد.
انواع شرکت تضامنی
تضامنی مختلط (LP): در این مدل شرکت تضامنی لااقل یک شریک تعهد نامحدودی دارد،
در صورتیکه شریکان دیگر تعهدات محدودی دارند و فقط این شریک دمدیریت شرکت مشارکت ندارد.
تضامنی با مسئولیت محدود (LLP): در این مدل شرکت تضامنی، شریکی تضامنی وجود ندارد
و همه شریکان تعهدات محدودی دارند و همه آنها در مدیریت تغییرات شرکت نقش دارند.
خصوصیات شرکت تضامنی
شرکتهای تضامنی دارای خصوصیات زیر میباشند:
شرکتنامه
شریکان شرکتهای تضامنی باید ی مکتوبی که اصطلاحا شرکتنامه نامیده میشود که توسط موسسه حقوقی هوران تهیه می شود را بین خود تنظیم و با رعایت قوانین و موازین قانونی ثبت شرکتها، آن را به ثبت برسانند.
در این شرکتنامه باید موازین زیر قید شود:
جزئیات مربوط به مشارکت ذخایر، روش تقسیم سود و زیان، چگونگی برداشت وجه نقد به وسیله شریکان و مقدار مبلغ آن، انحلال و تصفیه شرکت، میزان سرمایه هر یک از شریکان، نحوه قبول شریک جدید یا حذف شریک قدیم.
مسلولیت نامحدود
همه شریکان یک شرکت تضامنی مسئولیت تام و نامحدودی در مقابل بدهیهای شرکت دارند. اگر شرکت منحل شود و داراییها برای بدهیهای آن کافی نباشد، طلبکاران م توانند برای وصول مطالبات خود از مال شخصی شریکان آن را تامین کنند و اموال هر شریک ضامن پرداخت همه دیون شرکت میباشد.
مالکیت مشترک بر تمامی اموال
وجوه و پولهایی که هر یک از شریکان در شرکت سرمایهگذاری میکنند به اضافه خریدهایی که از طریق منابع مالی شرکت انجام میشود متعلق به کلیه شریکان است، به زبان سادهتر اگر شریکی دارایی خاصی به عنوان سهم الشرکه در اختیار شرکت تضامنی قرار دهد، آن مربوط و جز شرکت بوده و شریک مزبور نمیتواند نسبت به همان دارایی آورده خودش ادعای مالکیت کند.
مشارکت در سود و زیان
سود و زیان شرکت براساس توافق انجام شده و مفاد در شرکتنامه آمده، تقسیم خواهدشد. در صورتیکه توافقی صورت نگرفته باشد سود به نسبت سهم آورده هر شریک یا همان سهمالشرکه تقسیم خواهد شد و چنانچه شرکت زیان داشته باشد، طوری که سهمالشرکه کاهش یابد تا وقتی که این کمبود جبران نشود پرداخت هرگونه سود به شریکان موقتا ممنوع است.
مزایا و معایب شرکتهای تضامنی
مزایا و معایب شرکتهای تضامنی همانند شرکتهای افرادی و تک نفری است.
ویژگی ثبت شرکت تضامنی
. روند ثبت ساده: در کل تاسیس کردن شرکتهای تضامنی روندی بسیار راحت و ساده دارد، میتوانید از طریق یک توافق بسیار ساده و غیررسمی با هزینهای اندک در برابر شرکتهای سهامی یا شرکتهای با مسئولیت محدود، آن را ثبت کنید.
. محیط شخصی و محدود: شرکتهای تضامنی محیطی محدود و کوچک داشته و درگیریهای بخشهای بزرگ و عمومی را ندارند، بنابراین اگر قصد تاسیس شرکتی کوچک و دوستانه را دارید شرکتهای تضامنی را در الویت کار خود قرار دهید.
. تعیین سهم سود و زیان: هرچند مسئولیت شریکان بصورت نامحدود است، اما در خصوص بدهیها و دیون شرکت بسیار مشخص است و این میزان براساس سهم هرکدام از شریکان تعیین میگردد.
بیشتر بخوانید: طرح توجیهی
.تعداد اندک شرایط و حداقل مدارک لازم جهت ثبت آن و جذب سرمایه بیشتر از طریق منابع مالی مشترک شریکان صورت میگیرد.
. از دیگر ویژگیهای مثبت شرکتهای تضامنی به منعطف بودن بالای ساختار شرکت و شراکت هر شریک یا پارتنر در سود و زیان شرکت اشاره کرد.
. روند ساده انتخاب و عزل اعضای هیئت مدیره: هیئت مدیرههای شرکتهای تضامنی میتواند از شریکان و مالکین یا حتی فردی خارج از شرکت باشد. انتخاب این فرد میتواند براساس شرکتنامه از پیش نوشته شده و توافق و نظر شریکان و مالکین باشد. با عزل و انصراف هیئت مدیره شرکت، بدون هیچ مشکل و حتی توقف فعالیت شرکت، میتواند به فعالیت روزانه و برنامه خود ادامه دهد.
معایب شرکت تضامنی
علارقم داشتن مزایای بسیاری اما باید در هنگام ثبت این شرکتها معایب آن را هم در نظر داشت، بعضی از این معایب شامل موارد زیر میباشد:
. مسئولیت نامحدود شریکان و مالکین در برابر شرکت:
همانطور که قبلا گفتیم در شرکتهای تضامنی هر کدام از شریکان و مالکان مسئولیتهای زیاد و نامحدودی در برابر شرکت داشته و در صورت داشتن بدهی، باید تمام مسئولیت آن را بر عهده بگیرند.
. طول عمر محدود: در شرکتهای تضامنی با خارج شدن و یا فوت هر یک از مالکان و شریکان، فعالیت شرکت متوقف شده و منحل خواهد شد. در این شرکتها انتقال مالک اصلا کار راحتی نیست، چون در صورت نیاز به منحل شدن شرکت قبلی، نیاز به ایجاد شرکتی جدید با مالکین موردنظر خود خواهید داشت که همین مسئله باعث کم شدن طول عمر شرکت تضامنی خواهد شد.
. عدم امکان جذب سرمایه: در شرکتهای تضامنی جذب سرمایه اولیه بدین صورت است که از طریق شریکان و مالکین انجام میشود. در واقع برعکس شرکتهای سهامی عام، امکان جذب سرمایه از طریق عمومی و مردم وجود نداشته و روشهای افزایش بودجه شرکت با محدودیتهای فراوانی روبهرو است.
. از معایب مهم شرکتهای تضامنی میتوان به مسئولیت تمام و کمال و صددرصدی هر یک از شریکان در برابر دیون و زیانها و تعهدات شرکت نام برد.
. سخت و دشوار بودن عملیات فروش شرکت، در صورتیکه بخواهید آن را واگذار کنید.
. فسخ و انحلال شرکت بین شریکان به محض تصمیم گرفتن حتی یکی از آنها جهت انصراف از بودن در شرکت یا فوت یکی از شریکان اشاره کرد.
البته در جمعبندی از معایب و مزایای شرکت تضامنی میتوان این گونه نتیجه گرفت که اگر مزایا و معایب شرکت را در کفه ترازو بگذاریم، به سمت مزایای آن سنگینی خواهد کرد. پس انتخاب این شرکت برای آغاز فعالیت تجاری چه در داخل و چه در خارج از کشور امتیازات و مزایایی زیادی برای شریکان دارد و بهتر است که در این قالب فعالیت شود.
مراحل ثبت شرکت تضامنی
مراحل ثبت شرکت تضامنی به شرح زیر است:
|
![]() |
بعد از طی همه این مراحل و تشکیل شرکت تضامنی، باید برای تعیین حوزه مالیاتی، تهیه دفتر قانونی، پلمپ دفاتر، گرفتن کد اقتصادی و تشکیل پرونده دارایی اقدام کنید. شرکت تضامنی
به خواندن ادامه دهید: شرکت با مسئولیت محدود
بسیار عالی در انجام کار ها بودید، خیلی ممنون
خیلی ممنون از خدمات خوبتون