کارت بازرگانی
اگر تا به حال به دنبال واردات یا صادرات کالا بوده باشید قطعا عبارت «کارت بازرگانی» به گوشتان خورده است. هر شخص حقیقی یا حقوقی برای انجام واردات و صادرات کالا به اخذ این کارت نیاز دارد. اتاق تعاون ایران در تهران و سایر شهرستانها، کارتهای بازرگانی را صادر کنند که این کارت پس از گرفتن تائیدیه سازمان صنعت، معدن و تجارت توسط موسسه ثبت هوران دارای اعتبار است.
کارت بازرگانی چیست
فهرست مطالب
کارتهای بازرگانی مجوزی هستند که دارندگان آن اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی میتوانند در عرصه تجارت خارجی به فعالیت بپردازند. بر اساس مقررات کنونی کشور اعتبار کارتهای بازرگانی از زمان تاریخ صدور مجوز یکسال است و برای تمدید کارتهای بازرگانی باید مدارک لازم دوباره ارائه گردد. اما برای دریافت کارتی بازرگانی چه شرایطی لازم است؟ نحوه اخذ این کارت چگونه است؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم. پیشنهاد ما به شما ثبت برند در کنار اخد کارت بازرگانی می باشد.
انواع کارتهای بازرگانی
کارتهای بازرگانی به دو نوع حقیقی (شخصی) و حقوقی (شرکتی) تقسیم میشوند. هر شخص حقیقی و حقوقی میتواند به طور همزمان یک کارت حقیقی و یک کارت حقوقی داشته باشد اما امکان دریافت دو کارت حقیقی یا دو کارت حقوقی برای یک نفر وجود ندارد. علاوه بر این اتباع غیرایرانی امکان دریافت کارتهای بازرگانی ندارند و تنها در صورتی که مدیرعامل یک شرکت باشند میتوانند کارت عضویت حقوقی داشته باشند.
مدارک و شرایط اخذ کارت بازرگانی
بازرگانان و تاجرانی که نسبت به اخذ این کارت اقدام میکنند باید بر اساس فرمهایی که از طرف اتاق بازرگانی چاپ شده است اطلاعات لازم و مربوط به زمینه تجارت خود را به اتاق بازرگانی داده و دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی نیز آنها را معرفی کنند. صدور این نوع کارت برای بازرگانان و شرکتهای خارجی به معامله متقابل وابسته است؛ یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارتهای بازرگانی داده میشود که کشور مقابل نیز به بازرگان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی و تجاری را بدهد.
این کارت به کارمندان دولتی که به صورت تماموقت فعالیت میکنند داده نمیشود. دارندگان کارت باید از این کارت به خوبی نگهداری کنند؛ زیرا در صورتی که کارت مفقود شود اعتبار آن تعلیق میشود. مراحل اولیه ثبتنام اخذ کارت به صورت اینترنتی بوده اما حضور فرد متقاضی یا یک نماینده قانونی او در مرحلهی تطابق و برابر بودن اصل مدارک اخذ کارت، الزامی است. بهتر است که تمامی موارد ذکر شده و موارد گفته شده در جلسات را به صورت کتبی و صورتجلسه شرکت ثبت کنید.
شرایط و مدارک لازم جهت صدور کارت بازرگانی اشخاص حقیقی
اشخاص حقیقی که متقاضی دریافت این کارت هستند باید تمامی شرایط زیر را داشته و مدارک لازم زیر برای اخذ کارت بازرگانی را تهیه و ارائه دهند کنید:
- ارائه اصل اظهار نامه ثبتنام در دفاتر بازرگانی؛ این اظهارنامه حتما باید به تایید اداره ثبت شرکتها رسیده باشد و برای انجام این کار باید به سایت اداره ثبت شرکتها مراجعه کنید.
- اراپه اصل گواهی عدم سو، پیشینه متقاضی. برای تایید این گواهی باید بیش از ۱۸۰ روز از زمان صدور آن توسط پلیس +۱۰ نگذشته باشد.
- تکمیل و اراپه فرم دال با گواهی امضا از دفتر اسناد رسمی استان محل اشتغال.
- پرداخت اینترنتی تمامی هزینههای قانونی لازم برای اخذ کارت.
- اراپه اصل و کپی از کلیه صفحات شناسنامه و کارت ملی هوشمند.
- اسکن و بارگذاری عکس سه در چهار متقاضی.
- ارائه اصل یک گواهی مبنی بر بلامانع بودن صدور کارت به آدرس فرد متقاضی
- ارائه اصل مدرک تحصیلی معتبر یا ارائه سابقه ۳۶ ماه فعالیت در اتاق بازرگانی یا ارائه پروانه بهرهبرداری صنعتی، کشاورزی، معدنی و خدماتی از مراجع ذیصلاح.
- ارائه اصل کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم برای آقایان ( برای مردان بالای ۵۰ سال سن نیازی به ارائه این مدرک نیست)
- داشتن حداقل ۲۳ سال سن.
- ارائه اصل گواهی بانکی مبنی بر تایید حساب و حسن اعتبار بانکی و عدم سابقه داشتن چک برگشتی با تاریخ افتتاح حساب بیش از ۱۲ ماه.
- تحویل و ارائه یک سند مالکیت شش دانگ آدرس قانونی متقاضی یا اصل اجارهنامه محضری یا اصل اجاره نامه بنگاه.
- ارائه کد اقتصادی برای اشخاص حقیقی و گرفتن تاییدیه پیش ثبت نام درir.
- وکیل قانونی فردی که متقاضی این کارت است با ارائه یک وکالتنامه معتبر که عبارت فعالیت و پیگیری کارت بازرگانی در آن درج شده باشد میتواند برای اخذ کارت مراجعه کند.
- لزوم شرکت در کلاسهای آموزشی
- لزوم حضور متقاضی یا وکیل هنگام برابر با اصل کردن مدارک.
بیشتر بخوانید: فرق شرکت سهامی خاص با مسئولیت محدود
شرایط و مدارک لازم جهت اخذ کارت بازرگانی برا اشخاص حقوقی
اگر به تازگی شرکتی ثبت کردهاید یا شرکت یا موسسه دارید و بر اساس روزنامه رسمی و موضوع شرکت، میتوانید برای انجام فعالیتهای کسب و کار در حوزه واردات و صادرات کارتی بازرگانی دریافت کنید با مراجعه به اتاق بازرگانی استان محل اشتغال و ارائه مدارک زیر، برای اخذ کارتی بازرگانی اقدام کنید.
- اول از همه باید صلاحیت شما به عنوان یک شرکت برای اخذ کارت بازرگانی احراز شود.
- پرداخت اینترنتی کلیه هزینههای قانونی جهت اخذ کارت.
- ارائه اصل اظهارنامه ثبتنام در دفاتر بازرگانی که به ثبت و تایید اداره ثبت شرکتهای استان محل اشتغال رسیده باشد الزامی است.
- در صورتی که شرکتی با مسئولیت محدود دارید باید تقاضانامه ثبت شرکت و شرکتنامه را ارائه دهید. روی این برگه باید مهر اداره ثبت شرکتها خورده باشد.
- در صورتی که شرکت شما از نوع سهامی خاص است و به دنبال اخذ کارت بازرگانی هستید، باید اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص که به وسیله اداره ثبت شرکتهای استان محل اشتغال، مهر خورده باشد را ارائهکنید.
- لازم است که شرکت یک گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل که از زمان صدور آن بیش از ۱۸۰ روز سپری نشده باشد را از دفاتر پلیس +۱۰ تهیه و ارائه کند.
- فرمی به اسم«فرم دال» را از سایت اتاق کارت بازرگانی دانلود و اطلاعات آن را تکمیل کنید. این فرم باید توسط صاحبان امضا، امضا شده و مهر شرکت پای آن باشد. پس از آن باید این فرم در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود.
سایر مدارک لازم برای ثبت کارت بازرگانی
|
شرایط مهم برای دریافت کارت بازرگانی
- یک گواهی بانکی که عدم سابقه داشتن چک برگشتی، حسن اعتبار باید ارائه شده و حساب جاری شرکت که از تاریخ افتتاح آن بیش از ۱۲ ماه گذشته باشد و طبق شاخصهای احراز صلاحیت افراد متقاضی حقوقی گردش مالی خوبی داشته باشد تایید گردد.
- متقاضی حقوقی اخذ کارت بازرگانی باید اصل سند شش دانگ مالکیت محل قانونی شرکت (بر اساس آخرین روزنامه رسمی) یا اصل یک اجارهنامه محضری معتبر و یا اصل اجاره نامه بنگاهی که کد رهگیری داشته باشد را ارائه کند.
- در صورتی که به عنوان یک شخص حقوقی غیر ایرانی متقاضی دریافت این نوع کارت هستید، سفارتخانه شما در تهران باید هویت شما را تایید کند.
- کد اقتصادی جدید و شناسه ملی را از سایتir دریافت کنید.
- در همه مراحل برابر اصل نمودن مدارک فوق حضور مدیر عامل شرکت در واحد عضویت اتاق کارت بازرگانی الزامی است.
- به منظور دریافت کارت حضور مدیر عامل در کلیه کلاسهای آموزشی الزامی است.
- متقاضی حقوقی دریافت کارت لازم است رشته و زمینه فعالیت خود را برای واردات مشخص و بر اساس آن دوره آموزش را طی کند. برای صادرات کالا و خدمات، هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.
سخن آخر
در این مقاله با نحوه ثبت نام و مدارک و شرایط لازم برای ثبت و درخواست کارت بازرگانی آشنا شدید. در صورت هرگونه سوال در زمینه نحوه ثبتنام و یا شرایط دریافت این کارت سوال دارید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید تا به سوالات شما پاسخ داده شود.